marți, 21 februarie 2012

Tartă de mere, ghimbir și scorțișoară

Desert
Suport de coacere: tavă rotundă ondulată 20 cm
Porții: 8
Timp de coacere: 30 minute


Ingrediente aluat:

175 g făină integrală de ovăz (sau mix cu făină bio albă)
un vîrf de linguriță de sare neiodată (Himalaya)
pasta obținută din 15 curmale hidratate peste noapte
125 g unt cubulețe
1 gălbenuș bătut cu 2 linguri apă rece (de la curmale)


 1. Amestecăm făina cu sarea.


2. Adăugăm untul și frământăm cu mâna până obținem un aluat de o consistență granuloasă.


3. Adăugăm pasta de curmale și amestecăm bine.


4. Adaugăm melanjul de ou și apă omogenizând lejer.


5.  Dăm aluatului astfel obținut formă de bilă, îl  împachetăm într-o folie de plastic, păstrându-l la frigider cel puțin 1 oră.

Ingrediente filling:

3 mere mari (sau 4 mici)
3 ouă
3 linguri smântână
jumătate de linguriță de scorțișoară
aprox 2 cm de rădăcină de ghimbir  
50 g zahăr brut, nerafinat sau sirop arțar

1. Așezăm aluatul  în forma unsă cu unt și îl înțepăm cu furculița din loc în loc.


2. Decojim merele și le aranjăm după imaginație, tăiate feliuțe


 3. Batem ouăle, adăugăm smântâna, ghimbirul ras, scorțișoara și turnăm amestecul peste.


4. Se preîncălzește cuptorul 10 minute la 180°C


5. Coacem tarta 30 de minute.



 Enjoy!


P.S. De preferat ca ouăle, smântâna, să provină din surse curate, de la animale care nu au fost tratate cu hormononi sau injectate cu antibiotice.



În Timișoara am găsit mere crescute fără pesticide sau îngrășăminte cu un preț foarte convenabil (4 Ron kilogramul de la Ferma Kpi, merele ne sint livrate la scară).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu