Suport de
coacere: tavă rotundă ondulată 20 cm
Porții: 8
Timp de coacere: 30 minute
Ingrediente
aluat:
175 g făină
integrală de ovăz (sau mix cu făină bio albă)
un vîrf de
linguriță de sare neiodată (Himalaya)
pasta obținută
din 15 curmale hidratate peste noapte
125 g unt
cubulețe
1 gălbenuș bătut
cu 2 linguri apă rece ( de la curmale)
1. Amestecăm făina cu sarea.
2. Adăugăm untul și frământăm cu mâna până obținem un aluat de o consistență granuloasă.
3. Adăugăm pasta de curmale și amestecăm bine.
4. Adaugăm melanjul de ou și apă omogenizând lejer.
5. Dăm aluatului astfel obținut formă de bilă, îl împachetăm într-o folie de plastic, păstrându-l la frigider cel puțin 1 oră.
Ingrediente filling:
3 mere mari (sau
4 mici)
3 ouă
3 linguri
smântână
jumătate de
linguriță de scorțișoară
aprox 2 cm de
rădăcină de ghimbir
50 g zahăr brut,
nerafinat sau sirop arțar
2. Decojim merele și le aranjăm după imaginație, tăiate feliuțe
3. Batem ouăle, adăugăm smântâna, ghimbirul ras, scorțișoara și turnăm amestecul peste.
4. Se preîncălzește cuptorul 10 minute la
5. Coacem tarta 30 de minute.
P.S. De preferat ca
ouăle, smântâna, să provină din surse curate, de la animale care nu au fost tratate cu hormononi sau injectate cu antibiotice.
În Timișoara am
găsit mere crescute fără pesticide sau îngrășăminte cu un preț foarte
convenabil (4 Ron kilogramul de la Ferma Kpi, merele ne sint livrate la scară).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu