sâmbătă, 3 noiembrie 2012

O supă cremă de bostan

Rețetă vegetariană
Este gata in: 30 minute
Porții: 4







Sînt fan bostan.

De-acum un an 
L-am regăsit 
atat de simplu de gătit!
Și mai cremos, vitaminos
M-a betacarotenizat.
Cu A si C,
Subcutanat, intravenos
M-a cucerit.

Some people say că-i mexican,
The others think că-i peruan,
Exotic si prietenos,
E sigur sud-american.

De pe sofaua de ratan,
C-o poftă cam atat de mare 
de încăpea în vreo doi saci, 
Visam in față cum apare
(ce mare lucru e să faci)
O supă-cremă de bostan.

Aman! Dar ce fac eu aici?
Scriu poezii  
Sau mă-ngrijesc
Să povestesc
Cum să gatesc
O supă cremă de bostan?



Ingrediente

1 bostan mic/mediu
1 fir de praz
2 cepe
1/2 țelină
1 păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
2 cartofi mai mici (nedecojiți)
2 morcovi
1 portocală
300 ml lapte de soia/vegetal (nat neseseri)
ulei măsline





1. Decojim bostanul și miezul îl tăiem cubulețe.
2. Spălăm prazul de eventualele firicele de pământ și-l tăiem rondele.
3. Într-o oală înăbușim câteva secunde prazul în puțin ulei de măsline.
4. Adăugăm cubulețele de bostan, mai lăsăm un minut, după care adăugăm un pahar de apă.
5. Curățăm și spălăm restul de legume și le adăugăm întregi. Adăugăm apă atât cât să cuprindă tot ce e-n oală. Punem capacul și așteptăm până....
6. Când e fiert cartoful, oprim focul, scoatem țelina, pătrunjelul, păstârnacul, morcovii. Decojim cartofii și îi punem înapoi în oală.
7. Adăugăm laptele și sucul de portocală.
8. Mixăm în robot până obținem o supă cremă de bostan ca-n poezie :)
9. Prăjim în toaster 4 felii de pâine pe care le frecăm cu usturoi imediat ce s-au mai răcorit puțin. Le tăiem cubulețe și ....nu ne grăbim când mâncăm, chiar dacă e super-super bun :)


Am auzit
Că supa asta i-a plăcut
Și Tâlharului din Connecticut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu