duminică, 2 februarie 2014

De ce nu folosim zahăr, lactate sau gluten în deserturile noastre?

De ce deserturi neconvenționale?


Deserturile tradiționale oferite copiilor (sau adulților în egală măsură) reprezintă alimente anti-specifice și denaturate. Acestea contribuie la otrăvirea lentă a lichidelor celulare (sânge, limfă), la fragilizarea funcțiilor digestive, hepatice, pancreatice și intestinale. Făinurile și zahărul rafinat impuse de industrie și folosite în alimentația copiilor sunt veritabile gavaje anti-nutriționale cauzând insuficiențe hepatice și predispoziții la diabet.

De ce nu folosim zahăr rafinat?

Caloria nu reprezintă un principiu nutritiv, ci o unitate de măsură. Caloriile zahărului dextrozic cauzează corpului pierderea vitaminelor și mineralelor. Zahărul alb cristalizat este eliberat în organism cu prețul unei veritabile violări, reprezintând un factor de surmenaj hepatic, decalcifiere (din cauza acidității), nervozitate, maladii cutanate (eczema).
Zahărul industrial este cariogen, iar aciditatea pe care o conține are un cuvânt greu de spus. Odată PH 5-ul atins, smalțul nu mai rezistă. Toate alimentele carbonate, gătite (glucidele din dulcețuri și dulciuri în general, din feculente, pâine, făinoase, cartofi, cereale, etc) sunt în proporții diferite periculoase pentru dantură din cauza acidismului bucal produs.

De ce nu folosim lactate?

Alimentația omului modern conține mult mai mult acid arahidonic (omega 6 de origine animală: carne roșie, mezeluri, brânză, unt) decât acid alfa-linoleic (omega 3 de origine vegetală). Această disproporție alterează fosfolipidele membranei celulare, iar în cazul maladiilor atopice măresc riscul unei inflamații de rinită alergică, astm bronșic, dermatită de contact, alergii alimentare.
Laptele de vacă natural sau modificat (îmbogățit cu amidon și zahăr) nu este în niciun caz un aliment potrivit pentru copii noștrii. Denaturarea laptelui prin căldură și adaosul de substanțe străine în compoziția sa nu va ajuta niciodată la ameliorarea calității acestuia.
Aceste alimente traficate de către industrie, prelucrate și procesate la temperaturi foarte mari reprezintă inamici siguri ai sistemului osos (demineralizare), ai glandelor care vor fi în curând epuizate și ai lichidelor celulare suprasaturate și îmbibate de reziduri și deșeuri (ceea ce numim asfixiere celulară).

Surse:
P.V. Marchesseau, "Les dents"
          P.V. Marchesseau, "Nourisson et Nutrition"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu