luni, 20 februarie 2012

Brioșe cu stafide și nuci


Desert
Suport de coacere: tavă cu 6 (sau 12) forme mici dantelate sau simple  
Timp de coacere: 25 de minute
Porții: 6-8 brioșe




Ingrediente:

125 g făină integrală de ovăz
75 g unt (80% grăsime)
2 ouă
70 g stafide neprocesate, hidratate
50 g zahăr brut nerafinat sau sirop de agave
70 g amestec de nuci, alune de pădure, fistic
un vârf de sare neiodată Himalaya

1.       Într-un bol de lucru (lemn, bambus, porțelan, sticlă) amestecăm untul cu zahărul/siropul de agave.
2.       Adăugăm ouăle unul câte unul, omogenizând foarte bine.
3.       Încorporăm făina, puțin câte puțin.
4.       Adăugăm stafidele.
5.       Adăugăm mixul de nuci.
6.       Luăm puțin amestec cu ajutorul unei linguri de lemn și umplem formele de brioșă (unse cu unt) până la jumătate.
7.       Preîncălzim cuptorul 10 minute la 180°C
8.       Coacem brioșele 25 de minute.
9.       Așteptăm să se răcorească după care le scoatem din formă.


Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu