sâmbătă, 6 octombrie 2012

Avocado, pur și simplu!

Rețetă vegetariană
Este gata in: 10 minute
Porții: 1
Îmi permit doamnelor, domnișoarelor și domnilor să bulversez puțin prăjelile de la micul dejun și cină cu o pastă-salată din cel mai minunat green buddy fruit eva'. De mare ajutor în momentele de slabă inspirație culinară, de neegalat în cele în care timpul nu e de partea dumneavoastră.

Grăsimi monosaturate, vitamina K, acid folic și fibre alimentare îl recomandă suficient cât să-l punem pe lista de cumpărături măcar o dată pe săptămână.

Dacă vă e cunoscută corespondența dintre fructe/legume și organele corpului, iar asemănarea dintre acest fruct și uter v-a adus un zâmbet pe buze, veți fi de acord că avem nevoie doar de ochi de văzut, urechi de auzit și mâini de făcut.

Ingrediente:

1 avocado copt (dacă e necopt, îl punem printre mere sau alte fructe/legume clean de pesticide, o zi-două)
2 lingurițe iaurt
câțiva stropi de lămâie
1/2 castravete (opțional)
1/2 roșie (opțional)
piper
busuioc
sare neiodată

Pentru varianta simplă gata în 10 minute, desfacem avocado-ul, îndepărtăm sâmburele, scoatem pulpa cu ajutorul unei linguri, după care, pe o planșă de lucru, o pasăm cu furculița.
Punem totul într-un bol, presărăm condimentele, sarea, adăugăm iaurtul și bonjour fericire :)

Pentru varianta îmbogățită, adăugăm la rețeta de bază roșia și castravetele cubulețe.

Amira prefera ambele variante fără pâine, și bine face, restul familiei mănâncă avocado pe pâine, dacă mai rămâne ceva de la domnia sa  :)Poftă cam bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu