duminică, 6 februarie 2011

Ice Scream

Meniu: Înghețată

Dacă vi se mai face poftă de îngheţată din când în când, alegeți îngheţata adevărată şi nu amestecul chimic drept care este vândută astăzi.

O mare parte a îngheţatei de pe piaţă nu reprezintă decât cockteiluri de otrăvuri chimice care ar trebui aruncate la gunoi, nu depozitate în corpul nostru. În loc de cremă de lapte, se foloseşte grăsimea de pe scheletele provenite din abatoare (cozile, seul şi slănina acestor animale folosite în loc de cremă).

Şi balul de-abia acum începe...
Parada aditivilor:

Iată o listă parţială de ingrediente conţinute de îngheţata din comerţ (sursa: Nature’s Path Magazine). Magazinele care vând îngheţată cu amănuntul nu sunt obligate prin lege să afişeze aditivii conţinuţi de produsul pe care-l comercializează. În consecinţă, îngheţata de azi este sintetică de la cap la coadă.

Iată ce a demonstrat analiza noastră:

1       Etilen gligolul (dietilglucol): un produs chimic inferior folosit ca şi antigel pentru autovehicule; îl regăsim şi ca emulsificator în locul ouălelor, scopul este de imprima o textură plăcută. V-aţi întrebat şi dumneavoastră de ce îngheţata nu mai este la fel de rece ca acum 30 de ani?
2         Heptadecaldehida (aldehida C17): lichid inflamabil care produce un colorant, anilina, utilizat în fabricarea plasticului, lipiciului, vopselelor şi cauciucului, dând îngheţatei gustul de cireşe.
3         Metilenă dioxibenzaldeidă (piperonal): folosită în locul vaniliei. E un produs chimic utilizat pentru uciderea puricilor.
4        Acetatul de etil (etil acetat): utilizat pentru savoarea de ananas. Acest produs e folosit pentru curăţarea produselor din piele, ştiindu-se că vaporii săi cauzează perturbări cronice plămânilor, ficatului şi inimii.
5        Butiraldeidă (burira/dehidă): utilizată pentru gustul de nuci. Se foloseşte ca ingredient principal în garnisirea cimentului în cauciuc.
6        Acetatul de amil (amil acetat): produce savoarea bananei. Este un excelent solvent de vopsea de ulei.
7        Acetat de benzil (benzil acetat): utilizat pentru savoarea de căpşuni, folosit ca solvent de nitrat şi ca soluţie abrazivă foarte puternică pentru curăţire.
8        Aspartamul (nutrasweet): Acest produs a fost originar conceput ca răcitor pentru frigidere. Accidental s-a descoperit că avea un gust dulce şi avea puţine calorii. Şi iată zahărul artificial al zilelor noastre.

Data viitoare când veţi fi tentat de o „Banană Regală”, gândiţi-vă la un melanj de antigel, vopsea de ulei, solvent de nitrat, substanţă de omorât puricii şi poate îngheţata de fructe vă va părea mai puţin apetisantă.
Adăugaţi şi 25 de linguriţe de zahăr artificial şi aveţi toate ingredientele pentru a ispiti boala.

Există îngheţată care nu foloseşte aditivi chimici: adevărata cremă de lapte de vacă, miere, ouă, fructe şi un gust natural.

Puteţi să vă faceţi propria îngheţată, e amuzant şi mult mai sănătos!


(Articol preluat din "Le Vitaliste" nr. 948, publicație oficială a Federației Europene de Naturopatie Vitalistă ale cărei baze au fost puse de Biologul P.V. Marchesseau)

4 comentarii:

  1. Felicitari, foarte frumos blog si foarte informativ!! Tin cu drag pumnii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult pentru aprecieri Mimi!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Inceputul e bun, informativ si inspaimantator... Multa bafta in continuare, la cat mai multe articole!

    RăspundețiȘtergere
  4. Thanks Anca :)) Orice articol de aici ar fi un motiv bun sa incepem sa ne corectam stilul de viata, iar ca sa fie cat mai multe sanse, incerc sa traduc cat mai multe articole :))

    RăspundețiȘtergere