marți, 15 martie 2011

Parc Nazi

Ieri, când am intrat în linie dreaptă pe alea parcului, lume luminată cu numărul complet de nepoți, frați și surori. De un an și jumătate de frecventări  ne cam știm între noi, și tre’ să spun că s-a shape-uit o oarecare rutină în pătrățelu ăsta de nisip și pietricele amărât: bisericuțe de bunicuțe aparent blânde cu gheruțe tocite în buzunare tricotate, single grand-fathers, consoarte de soți internaționali, mame de etnii neintegrate-n Franța, mame pe care copiii le cam încurcă, gospodine cu dentiție incompletă și ruj aprins, mame-păianjăn, tați bilingvi, mame-orchestră.
Coduri colorate
Fetițele de la Generala de vizavi, extrem de entuziaste de ce-au găsit scris pe ușa de la toaletă în pauză.  Stăteau ciorchine-n balansoarul de lângă noi, chicotind și făcând mare caz de niște băieți care ar fi spus tot felul de lucruri interesante.
-Propun să inventăm coduri pentru băieți și să vorbim în coduri.
-Daaa, super, cod negru pentru băieții urâți, cod portocaliu pentru băieții așa și-așa și cod roz pentru băieții a-do-ra-bili!!
Păpușici de rezervă
În drum spre toboganul albastru, am întâlnit-o pe Mama Orchestră. Această mamă are o fetiță de trei ani și-un pic și un băiețel mult mai mare, care venise cu alți prieteni de care avea grijă tot ’mneaei. Mama-orchestră puse pe bancă un rucsac enorm din care scoase haine, hăinuțe, pungulițe și sticluțe, de-ale gurii pentru două gusturi diferite, patru păpuși, hăinuțe, suzete de păpuși și un cărucior de jucărie pe care-l oferi fetiței. Fetița avea cod roz, era a-do-ra-bi-lă!! Buclată și timidă, dar cu sclipiri în ochișorii vii.
Cărucior de păpuși, mic, roz  și cu rotițe?!! Exact ce și-a dorit Amira!! Până să zic unu, doi, trei, căruciorul nu-i voie să-l iei, Amira deposedă pe Buclata Adorabilă și-și puse rapid expresia de Puss in the Boots, aia cu ochișorii enormi șantajatori care înmuie inima Mamei-Orchestră. Femeia luă două păpușici și repuse în posesie perdanții. Îmi explică mulțumită că mereu aduce păpuși de rezervă, just in case. Cât despre Puss in the Boots Amira, cărucioru ăla a fost folosit exclusiv ca punct de sprijin pentru a se posta ferm și indiscret în fața grupurilor de interes.
Am mai fi stat la vorbe dulci și vitamina D, dar la noi in da hood, părculețul se închide cu lacăt la orele 15 fără zece, cu redeschidere la orele 17 fix. Is this normal??

4 comentarii:

  1. Hihihi, Ninette, super funny scris! Mega-felicitari! Va puuuuuup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ola fetele :)) da, am avut o zi super în parc!! Mulțumim foarte mult! și noi vă pupăm!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne place mult cum povestesti!!!! :)
    Asteptam istorisiri si despre "consoarte de soti internationali, mame de etnii neintegrate-n Franța, mame pe care copiii le cam încurcă, gospodine cu dentitie incompletă și ruj aprins, mame-paianjan si tati bilingvi"! :)) Ne intereseaza tot ce misca in parcul ala! :P
    P.S. E anormal sa se inchida parcul! Se intampla ceva in mod deosebit intre orele resp?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mirela, parcu ăsta pe cât e de mic pe atât e de misterios, e sursă de nuvele scurte :)) încă nu știu răspunsul la ce se-ntâmplă în spatele lacătului din Parcu Nazi da-l dau de gol imediat ce aflu :))

    RăspundețiȘtergere