sâmbătă, 24 martie 2012

Salată italienească și coșulețe mediteraneene

Rețetă vegetariană
Timp de preparare: 25 minute
Porții: 2
Sursa de inspirație pentru salată: Mihai și Mihaela Bășoiu, "203 rețete de hrană vie"




Another bull's eye cu încă un preparat minunat în care salata verde e piesa principală. Un prânz delicios în care consistența ciupercilor la cuptor se armonizează cu prospețimea unei salate crocante și răcoritoare.



Coșulețe mediteraneene

Ingrediente:

4 ciuperci champignon
50 g brânză tare (de capră)
ulei de măsline presat la rece
crutoane (1 felie pâine)
busuioc
piper

1. Într-o tigaie (de ceramică) unsă cu puțin ulei punem brânzica tăiată cubulețe mici. Când a prins o culoare aurie o scoatem pe o farfurioară.

2. Cât se face brânzica putem curăța ciupercile și îndepărta codițele. Le trecem printr-un jet de apă și le lăsăm la scurs.

3. Punem în toaster o felie de pâine, după ce e gata o ungem cu ulei de măsline și o tăiem cubulețe mici.

4. În tigaia în care s-a făcut brânzica punem codițele de ciuperci mărunțite bine. Când sosul lăsat a scăzut, le luăm de pe foc și adăugăm puțin piper și busuioc. Într-un bol mare de lucru amestecăm codițele de ciuperci cu brânzica și crutoanele.

5. Într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, așezăm pălăriuțele de ciuperci și le punem la copt 10 minute în cuptorul preîncălzit. (eu le-am pus la 180 C)

6. După cele 10 minute, scoatem ciupercile, scurgem sucul lăsat, umplem pălăriuțele cu amestecul de brânzică și crutoane și le mai punem la cuptor încă 5 minute.

În cele 10 minute cât se fac ciupercile, putem prepara salata.



Salata italienească

Ingrediente:

1salată verde
2 ridichi rase
1 ceapă roșie
1 fenicul ras mărunt (opțional)
4 linguri semințe de dovleac/floarea soarelui (crude, nesărate)
1 lingură sana
6 linguri ulei măsline presat la rece
1 cățel de usturoi
1/4 linguriță anason pisate (în mojar sau în râșnița de cafea)
1 linguriță busuioc (proaspăt/uscat)
sare neiodată (Himalaya)

1. Salata se spală, se curăță frunză cu frunză și se taie fâșiuțe subțiri sau se rupe cu mâna.
2. Ridichiile se spală și se rad pe răzătoarea mică.

3. Ceapa roșie se curăță de foile uscate, se taie în două pe lungime, după care fiecare jumătate se taie de-a latul rondele subțiri.

4. Toate ingredientele se amestecă bine manual și salata se servește imediat.



Rețetele nu sunt deloc complicate, ingredientele sunt la-ndemână, mai ales în această perioadă. Durata preparării poate fi redusă considerabil dacă în timpul coacerii la cuptor/toaster/tigaie ne pregătim pentru etapele ulterioare.

Enjoy :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu